Haridus

Neitsitorni keskaegsesse kaitseehitisse ehitatud muuseumkohvikus tutvustame kantsi rikkalikku ajalugu ja kultuurilugu ning Tallinna toidukultuuri eri ajastuil.

EKSKURSIOONID

TALLINN PEOPESAL!
Neitsitorn-Kiek in de Kök-bastionikäigud-Raidkivimuuseum
Hommikused erihinnaga ekskursioonid koolidele teisipäevast reedeni kella 9-11.

Kõik ühe korraga – tutvu linna terviklikumalt ennistatud ajaloolise kaitsekompleksiga, Tallinna vanima ja külluslikuma kummituste kantsi ning bastionikäikudega, sealhulgas seni suletud olnud osaga, kus avatud Raidkivimuuseum.

Ühendekskursiooni sooduspilet (üli)õpilastele 4.50€, kestus ca 75 min.
Ekskursioonide broneerimine ja info tel 6012605, 6012751 või neitsitorn@linnamuuseum.ee.

NEITSITORNI EKSKURSIOON
Hommikune (T – R 9–11) erihind õpilastele 2.50, kestus ca 45 min.
Teemad: Neitsitorn kui kesk-ja varauusaegneaegne kaitseehitis, kuldse hansaaegse Revali sümbol, kuulsuste kodu ja kunstnike ateljee, kummituste ja linnalegendide kants ning kultuskohvik.

AJASTUTE  TOIDUKULTUUR

MUUSEUMITUNNID KOOLIDELE
Programm on osa Neitsitorni muuseumkohviku kontseptsioonist, kus toitlustus ja sellega seotud ajalugu ning tänapäev on ühenduslüli muuseumi ja kohviku vahel.
Nelja muuseumitunni raames räägitakse Tallinna eri ajastutest ja neile eriomasest toidukultuurist. Lisaks teadmistele sõnas ja pildis maitstakse  ajastu algallikatel põhinevatel retseptidel valmistatud toitusid.

HANSALINN
Iseloomustame Tallinna  kui hansalinna ajavahemikus 1400-1550

MENÜÜ
Kaalika-läätsetamp suitsulihaga
Kaneelikarask
Kali/ürditee, iga osaline valib tellimuse eel oma joogieelistuse

TSAARIAEGNE TALLINN
Linn ja selle toidukultuur Vene ajal, 19. sajandi teisel poolel ja 20. sajandi alguses.

MENÜÜ
Suitsutatud seakeele pirukas munaga+puljong/või borš ( supp) – võimalik tellida vaid kogu seltskonnale eelnevalt
Pavlova kook marjadega
Ürditee/kohv/tee, iga osaline valib tellimuse eel  oma joogieelistuse

KULDSED KOLMEKÜMNENDAD
Esimese vabariigi aegne pealinn, selle restoranid ja kohvikud ning meelelahutuskultuur.

MENÜÜ
Porgandi kreemsupp rukkileivaga
Õunakook martsipani ja mandlitega
Ürditee/kohv/tee iga osaline valib tellimuse eel  oma joogieelistuse

TALLINN 1980
tutvustame nõukogudeaegset toidukultuuri

MENÜÜ
Viinerid magushapukapsaga, leib/sai
Marjatarretis ehtsa vahukoorega
Morsiklaas (suhkrustatud äärega) morss
Võimalus altleti saada lahustuvat kohvi

Toidukultuuri  programmi  hind 7 € ühe osaleja kohta, minimaalne osavõtjate arv 12.

PROGRAMMI KESTVUS UMBES 45 minutit kuni tund aega. Soovi korral ka ülevaatlik tornitutvustus.