Postmodernism ja eksistentsialism.

Seoses Tammsaare Muuseumis 2008. aastal üleval olnud näitusega “Poiss ja liblikas. Mati Unt Tammsaare juures” on jätkuvalt võimalik tellida näituse juurde loodud programme:

Postmodernism ja eksistentsialism Mati Undi näitel

XX sajandi teise poole kahest kirjandust kõige jõulisemalt mõjutanud voolust räägime Mati Undi näitel. 

Mati Undi fenomen seisnes tema suurepärase mälu ja geniaalse seoste loomise oskuse kõrval ka järjekindlas postmodernistlike võtete kasutamises, nii teksti loomisel kui ka lava kujundamisel, tegelikult kogu oma elu elamisel. Samal ajal on kirjaniku isikule ja loomingule eksistentsiaalne elutunnetus.

Mati Unt ja tekst

Mati Unt oli kirjanik, lavastaja, publitsist, eelkõige aga fenomen. Kui hakata rääkima tema eluloost, selgub äkitselt, et ta on lahutamatu oma tekstist, tema elu on samavõrra looming ja tekst kui tema loodud lavastused ja kirjatööd. Piiri ei ole võimalik tõmmata.


Lisainfo ja ettetellimine:
maarja.vaino@linnamuuseum.ee / 55583269

LINNAMUUSEUM.EE - KÕIK ÕIGUSED KAITSTUD. ILMA LOATA KOPEERIMINE KEELATUD.