Muuseum rikastas ekspositsiooni 25-kroonistega

Oktoobris 2010 kuulutas A. H. Tammsaare Muuseum Kadriorus välja kogumisaktsiooni “A. H. Tammsaare Muuseum rikastab ekspositsiooni 25-kroonistega”

Selle eesmärgiks oli säilitada ja eksponeerida seda osa kirjaniku kuvandist ka ajal, mis Eestis kehtib krooni asemel juba euro ja 25-kroonisest on saanud muuseumi eksponaat. Kõik külastajad, kes oma 25-kroonise jätsid A. H. Tammsaare Muuseumi eksponaadiks, oli sissepääs muuseumisse tasuta. Kõik need 25-kroonised jon muuseumi püsinäitusel kui museaalid, juures kogumistöös aidanud inimeste nimed.

“Tammsaarest parimat suurkuju, kes rahatähele sobib, pole võimalik leida. Tema tegelik elu on peidus kolmes mustakaanelises arveraamatus,” leidis Tammsaare-uurija Elem Treier pärast kirjaniku valimist Eesti 25-kroonisele.

 

LINNAMUUSEUM.EE - KÕIK ÕIGUSED KAITSTUD. ILMA LOATA KOPEERIMINE KEELATUD.