Tule uudista põnevat rändnäitust: kuidas pakendada inimest?

Lastemuuseumis on kuni suve lõpuni avatud meeliköitev rändnäitus “Kuidas pakendada inimest?”. Pilkupüüdev visuaal ja põnevad sisutekstid jutustavad kaasahaarava loo tekstiilide ajaloost, erinevatest kiududest, rõivatööstusest ja keskkonnahoiust. Meeliköitev näitus pakub huvi lastele ja kutsub keskkonnateemadel kaasamõtlema täiskasvanuid.

tejnikaülikooli rändnäitus Näitus annab erakordse võimaluse oma käega katsuda mitmesuguseid ägedaid taimseid tekstiile, nende seas banaanilehtedest valmistatud Bananatex ja korgitamme koorest tehtud korgikangas. Lisaks sellele saab näha ja võrrelda erinevate kangaste struktuuri mikroskoobi all tehtud fotodel.

Näituse sisu jaotub neljaks teemaplokiks: tekstiilide ajalugu, kiudude universum, rõivaste tähendus ja funktsioonid, tekstiilid ning keskkonnahoid.
Iga teemavaldkond annab uusi teadmisi ja avab võimaluse sisukaks aruteluks ning rikastab erinevate põhikoolis õpetatavate õppeainete nagu loodusõpetus, keemia, ühiskonnaõpetus, ajalugu ja inimeseõpetus omandamist.

Rändnäitus valmis Tallinna Tehnikaülikooli muuseumi, raamatukogu, teadlaste, Eesti Kunstiakadeemia õppejõudude ja vilistlaste ning Eesti ringmajanduse ettevõtjate ja disainerite koostööna. Rändnäituse kujundas loovagentuur Tank.

 

Näitus on avatud juuni-septembri keskpaik 2022

Näitust saab külastada muuseumipiletiga.