“Linnalooma” avanädal “Hakkab looma!” 26.–31.01: näituse avavad päris pudulojused!

Teisipäeval, 26. jaanuaril avavad Kiek in de Köki kindlustustemuuseumis näituse “Linnaloom. Lehm, lutikas ja lohe Tallinna ajaloos” päris loomad – kitsed, haned ja muud pudulojused. Kasvõi sajand tagasi olid loomad linnades samaväärsed elanikud kui inimesed, ja nüüd on nad oodatud uut näitust esimestena inspekteerima. Karvased ja sulelised tulevad vanalinna Ranna Rantšo Farmiloomade turvakodust.

Avanädala jooksul kutsume aga ka inimloomi, peresid, noori ja uudishimulikke avastama uut ekspositsiooni kahel korrusel. Mõeldes külastajate ohutusele ja hajutatusele ei toimu kuraatorituure ega muid kogunemisi, vaid muuseum pakub näituse avastamiseks põnevat mängulehte, mille abil saab igaüks leida üles need müstilised nurgatagused ja kõige huvitavamad faktid linnaloomadest.

Avanädal “Hakkab looma!” vältab 26. kuni 31. jaanuarini. Selle aja jooksul täidetud  ja kokku kogutud mängulehtede täitjate vahel toimub pühapäeva pärastlõunal auhinnaloos.

Aktiivsete osalejate vahel läheb loosi kolm auhinda.
Iga auhinnapakk koosneb Tallinna Linnamuuseumi 7 muuseumi aastapiletist perele, Urr ja Nurr lemmikloomapoe kingitusest, “Linnalooma” näituse näomaskist ja kalendrist, ning GreenBite kilgijahust tehtud snäkkidest!

Näitusele “Linnaloom. Lehm, lutikas ja lohe Tallinna ajaloos” on ehitatud keskaegne linnatänav, kus näeb koduloomade elukäiku seasulust peolauani. Torni keldrikorrusel avatakse aga metsikute ja taltsutamata loomade maailm. Jutuks tuleb, millist eksootikat tõid linlase ellu rändtsirkused ja kuidas nägid välja tänavad, kui seal sõitsid sajad voorimehed. Päevavalgele tuuakse elukad, kes elasid linlaste fantaasias või siis voodilinade vahel.

Näitusruumi on peidetud igale külastajale hulgaliselt tegevusi: pane ise kokku kimääre, leia pühakute ja loomade paarid, kasuta luuvurri ja proovi kaela searange. Vahvate mängude juures on abis muuseumi külastusjuhid, kes saavad juurde rääkida põnevaid lugusid keskaegsest ja hilisemast Tallinnast. Muidugi kannavad külastusjuhid maske ja palume seda teha ka oma külastajatel.

Osalemine muuseumipiletiga.
Loe lisaks näitusest: https://linnamuuseum.ee/cat-kiek-in-de-kok/linnaloom/