Uus ürituste sari “Kalamaja maitsed” 21. aprillil : Jelena Rootamm-Valter

Maitseme ja meenutame!

Kalamaja muuseumis alustab uus ürituste sari “Kalamaja maitsed”.  Endised ja praegused Kalamaja elanikud tutvustavad ürituse raames omale armsaid retsepte, mille juured on Kalamajas. Mälusoppidest kaevatakse välja maitseid, mis on olnud osa nii argipäevadest kui ka pidulaudadest. Kalamaja elanike juhendamisel valmistavad huvilised Kalamaja muuseumi köögis süüa aegumatute retseptide järgi. Üheskoos kaetakse laud ja maitstakse valmistatud hõrgutisi!

Iga külastaja saab kaasa retseptid, mida üheskoos valmistati, et neid kodus omapäi järgi proovida!

APRILL 

Teine kohtumine-kokkamine toimub Kalamaja muuseumis (Kotzebue 16) neljapäeval, 21. aprillil kell 18.00.

Juhendajaks on endine Kalamaja elanik Jelena Rootamm-Valter, kes õpetab valmistama kohupiimast lihavõttetoitu pashat. Üheskoos valmistatakse kolme erimaitselist pashat (lisanditeta, mandlipuruga, rosina-sukaadi), mille retseptid pärinevad Marie Helenele (snd 1894) kuulunud 1909. aasta kokaraamatust.

Ürituse pilet on 9/7 € ja kestus umbes 2 tundi. Ürituse pileti saab soetada kohapealt. Kuna kohtade arv on piiratud, palun registreeri end SIIN.

 

Ürituste sari jätkub läbi kogu 2022. aasta.

 

Foto: Meeli Küttim