“Kalamaja maitsed” üritustesari jätkub sügisel!

Kalamaja muuseumis alustas 2022 märtsis uus ürituste sari “Kalamaja maitsed”, kus praeguste või kunagiste kohalike elanike juhendamisel valmistavad huvilised Kalamaja muuseumi köögis süüa aegumatute retseptide järgi. Lisaks võimalusele üheskoos süüa valmistada pakume vahetevahel ka vaimutoitu.
Ürituse pilet on 9/7 € ja kestus umbes 2 tundi.
Pileti saab soetada kohapealt. Kohtade arv on piiratud, vajalik on eelregistreerimine.

Ürituste sari jätkub läbi kogu 2022. aasta.

Samas sarjas juba toimunud:

5. mail kell 18 etnoloog Anu Kannikese loeng „Uued maitsed, uued kombed – muutused linlase toidulaual 1920. aastatel“.

Loengus räägib Anu Kannike linnaeestlase toidulaua ja toitumisharjumuste muutumisest 1920. aastatel. Kuidas mõjutas kulinaariat jõukuse kasv, uued arusaamad õigest toidust ja ilusast kehast ning mil moel sekkus riik toidukultuuri? Pikemalt tuleb juttu kalatoitude propagereerimisest ja taimetoitude moest, samuti lauakommete arengust. Loengu algus kell 18.00. Osalemine on muuseumipiletiga, mille saab soetada kohapealt.


Reklaamplakat “Kui tahad olla sihvakas ja sale, söö kodumaa kala” 1927. aastast. MM _ 1156/1 D

 

21. aprillil kell 18.00
Juhendajaks on endine Kalamaja elanik Jelena Rootamm-Valter, kes õpetab valmistama kohupiimast lihavõttetoitu pashat. Üheskoos valmistatakse kolme erimaitselist pashat (lisanditeta, mandlipuruga, rosina-sukaadi), mille retseptid pärinevad Marie Helenele (snd 1894) kuulunud 1909. aasta kokaraamatust.

 

Foto: Meeli Küttim

 

17. märtsil kl 18.00
Juhendajateks on eluaegsed Kalamaja-sõbrannad Anneliis Tõldsepp ja Riina Tarkpea, kelle vanaemade retseptide järgi toite valmistatakse. Menüüs on: klimbisupp, pikkpoiss, kaalikavorm ja magustoiduks bubert.

 

Foto: Meeli Küttim