Tule TASUTA jalutuskäigule vanalinna:
ORIENTEERUMISMÄNG
“Tühja kõhuga keskaegses Tallinnas”

Tule TASUTA jalutuskäigule vanalinna ja avasta ajalugu toidukultuuri kaudu! “Tühja kõhuga keskaegses Tallinnas” on kaasahaarav ja hariv interaktiivne ajaloomäng vanalinna tänavail.

Teejuhiks keskaegsete pidustuste ja söögikultuuri maailma on kolm kohalikku kassi. Lae alla Loquiz äpp ja vali oma tegelaskuju vastavalt soovile ja eelistatud mängutempole.

Mäng algab Tallinna linnaelumuuseumi juurest, Vene tänav 17. Mängu kestus on 1-2 tundi ja sõltub sellest, kas valisid omale kiirust hindava või rahulikku sammu nautiva karakteri. Kogu mängu marsruut kokku on umbes 3 km.

Mängimiseks vajad nutitelefoni ja mängu tempo saad valida ise.

Meie kangelased on:
Tänapäevane, tihti Tallinna linnaelumuuseumi külastav vanalinna kass Ronja,
fotograaf Carl Sarapi jäädvustustel ajalukku jõudnud valgekarvaline Pusa,
Raekoja platsi hoonest pärist müstiline Muumiakass.

Tule kaasa ja seikle. Lõbus on igatahes!

Seiklus viib tagasi keskaega, peamiselt 15.–16. sajandisse, näeme pisut ka 13.–14. sajandit ja põikame hetkeks uusaega 17. sajandil. Ehk leiad võimaluse kusagilt süüagi kaasa haarata? Mängides saad teada näiteks seda, mis olid rupskid. Aga miks oli tarvis manustada pleegitatud koerafekaale? Kus nähti kullatud paabulindu? Kuidas arheoloogid toitumist uurivad? Mida tehti hirvejalast pokaalidega?
Vaata mängu tutvustavat videot:

 

Kuidas mäng toimib?

  • Lae alla LoQuizi äpp
  • Skänneri QR-kood

    või sisesta kasutaja ja salasõna “Tallinn“.
  • Vastavalt valitud tegelaskujule (Ronja, Pusa või muumikass) saad võistelda teiste mängijatega endale sobivas tempos, täites ülesandeid kiiruse peale või – vastupidi – uurida Tallinna vanalinna ja toidukombeid rahulikumalt. Saab lahendada videoülesandeid, lavastada ise videoid ja fotosid, mida võib teha ka üksi mängides. Kes pildile jääda ei soovi, selle tegelaskujuks sobib muumiakass
  • Et mäng sujuks hõlpsalt, luba telefoniseadetes ligipääs fotoalbumile ja asukohale, et saada personaalsem ja kaasahaaravam kogemus.
  • Olenevalt valitud tegelasest, tempost ja linna tundmisest võib mäng kesta 1-2 tundi. Poolelijäetud mängu saad hiljem jätkata.

NB! Kui mängid mängu talvisel või vihmasel ajal, ole ettevaatlik, et libedatel munakividel ei libastuks ning väldi lumiseid katuseid! 

Mäng põhineb koolidele korraldatud konkursi “Retk läbi keskaegse Tallinna” võidumeeskonna Tarvastu Gümnaasiumi Mõõgavennad I “Tühja kõhuga Tallinna linnas” stsenaariumil. 

Konkursist lähemalt, loe SIIT, võitjatest SIIT

Konkurssi ja video tegemist toetas Eesti Teadusagentuur.

 

Stsenaarium: Tarvastu Gümnaasiumi Mõõgavennad I (Andre Lillepuu, Karl Ilves, Triinu Taimi Priinits, juhendaja Aive Kaldra)

Tallinna Linnamuuseum: Küllike Tint, Karoli Loo, Natalja Gritsõk

Nõustajad ja abistajad: Ivan Digon (Twoforconsoulting), Mathilde Pottier (LoQuiz), Inese Freimane (Tallinna Õpetajate Maja), Annika Vorobjova, Merle Tank, Katrin Lagerest, Kristjan Arunurm, Margus Saks, Reeli Kork, Merle Petersoo, Tina Timonen

Keeletoimetus: Maarja Valk

Tõlge: Luisa Tõlkebüroo

Operaator: Madis Reimund

Režissöör: Tarvi Roos

Näitlejad: Jane Meresmaa-Roos, Lasse Roos, Anni Roos, Villem Meresmaa

Täname:

                                                     

Mängus kasutatud illustreerivad materjalid: Eesti Kunstimuuseum, Tallinna Linnamuuseum, TLÜ arheoloogia teaduskogu, Olde Hansa Shoppe, Eesti Arhitektuurimuuseum, Meeli Küttim, Jaana Ratas, Andrus Anderson, Küllike Tint, Ivan Digon, Tuuli Maiste, Peeter Sirge, Robert Lang, Karl-Erik Talvet

Muusika: Epidemic Sound