22.10 kl 13 KUNSTIPÄEV NEITSITORNIS: Tule ja ole kunstnik!

Pühapäeval 22. oktoobril kl 13 ootame kõiki huvilisi osa võtma perepäevast – Neitsitornis toimuvast kunstipäevast. Oodatud on nii nooremad kui vanemad kunstilhuvilised.

Saab teada meie esimese nn kunstniketorni põnevast ajaloost ja kuuleb meeleolukaid lugusid tornis elanud ja töötanud kunstnikest. Seejärel on võimalus osa võtta töötoast, kus kunstnik Karl-Erik Talveti juhendamisel saab teha nii graafikat kui proovida kätt akvarellitehnikas.

22. oktoober on ühtlasi tornis elanud ja töötanud teeneka Kristjan Raua sünnikuupäev. Tema kunstnikust kaksikvend Paul Raud, kes elas Neitsitornis ligi 20 aastat, sündis juba järgmise päeva koidikul 23. oktoobril.

Esimene kunstnik Neitsitornis oli teadaolevalt Lilly Walther, kes üüris tornelamu teist korrust 1896. aastast. Seejärel on tornis töötanud teiste seas Eesti esimene naiskunstnikerühmitus Tarbekunstiateljee, üks hinnatumaid akvarelliste Carl Alexander von Winkler, seejärel vennad Kristjan ja Paul Raud, rahvusliku arhitektuuri teerajajaid Karl Burman seenior ja kunstnik Henrik Olvi.

OSTA PILET