Kiek in de Köki suurtükitorn uueneb. Kindlustustustemuuseumi näitused on avatud

Kiek in de Köki tornis on käsil ekspositsiooni uuendus. Bastionikäikudesse ja raidkivimuuseumi pääseb Kiek in de Köki fuajee kaudu, muuseumikompleksi maapealsesse ossa Neitsitorni kaudu. Kiek in de Köki avame taas alates 21. juunist 2024.  

Kiek in de Köki suurtükitornis toimub lähikuudel põhjalik ekspositsiooniuuendust torni kõigil kuuel korrusel. Suurtükitorni uuenduste aegu on külastajatele endiselt avatud kõik ülejäänud muuseumikompleksi osad, sealhugas kolm keskaegset kaitsetorni ning neid ühendav müürikäik. Samasse muuseumikompleksi kuuluvad Neitsitorn ja Lühikese jala väravatorn pakuvad kahte kultuurilooliselt põnevat näitust Tallinna kohvikute ning kunstnikekoloonia ajaloost. Neitsitorni näitustele, müürikäikudele, tallitorni ning Lühikese jala väravatorni näitusele „Lõputu kohvijoomine“ on sissepääs Neitsitornist.

Mis toimub muuseumis

* Bastionikäike koos raidkiviekspositsiooniga külastades soovitame kasutada audiogiidi. 

Näitus „Lõputu kohvijoomine“ Lühikese jala väravatornis on kui nostalgiareis Tallinna vanalinna legendaarsetesse kohvikuisse.

* Näitus
“Neitsitorn kui kunstitempel” Neitsitornis on omamoodi ruumiline mälestusmärk kunstnikele, kes on sealsest ateljeest üle vanalinna katuste vaadanud.

* Kiek in de Köki suurtükitorni avame taas alates 21. juunist 2024.

 

Joonistus: Karl-Erik Talvet