18. mail
Rahvusvaheline muuseumipäev ja Muuseumiöö
Tallinna Linnamuuseumi filiaalides

Laupäeval, 18. mail toimub kell 18-23 järjekordne Muuseumiöö “ÖÖS ON VABADUST!”. Samal päeval tähistatakse ka rahvusvahelist muuseumipäeva. 

Muuseumiööl on sissepääs 1 €, Muuseumikaardiga liitunud muuseumidesse on muuseumikaardi ettenäitamisel sissepääs tasuta.

Tallinna Linnamuuseumi filiaalidest on Muuseumiööl avatud Tallinna linnaelumuuseum, Kiek in de Köki kindlustustemuuseum, Kalamaja muuseum ja Tallinna vene muuseum. Fotomuuseum on näitustevahetuseks suletud, ent avatud on pop-up näitus muuseumi ees Raekoja taga.

 

Kiek in de Köki kindlustustemuuseum: ühisloome ja näitusetuurid

Avatud on Neitsitorni püsinäitused “Neitsitorn kui kunstitempel” ja “Neitsitorni kuumad 80ndad”.  Samuti on avatud ajutine näitus “Lõputu kohvijoomine” Lühikese jala väravatornis. NB! Bastionikäigud on Muuseumiööl suletud.

Muuseumiöö eriprogramm: 

Ühisloome “Kunst on vaba”. Muuseumiööl loovad külastajad koostöös ühismaali, millesse saab igaüks oma kunstilist energiat suunata.
19.00 “Vabadus on tarbekunstis” – kuraator Risto Paju tutvustab lühidalt näitust “Lõputu kohvijoomine” .
20.00 “Vabadus on maalikunstis” – kuraator Tõnu Pedaru tutvustab lühidalt näitust “Neitsitorn kui kunstitempel” .

Fotomuuseumi pop-up näitus “Sugu ja lugu”

Muuseumi maja on suletud ekspositsiooni vahetuseks, ent muuseumi ees Raekoja tänaval on avatud pop-up näitus, mis tutvustab 25. mail avanevat näitust “Sugu ja lugu”.

Tallinna Linnaelumuuseum: avatud on joonistuskamber lastele

Avatud on püsiekspositsioon ja uus näitus näitus “Palume lauda!”.
Pisikestele külalistele on avatud joonistuskamber.

Tallinna vene muuseum

Avatud on näitused “Mustamäe. Kas unistuste linn?”, “Minu Tallinn. Aleksandr Wladovsky” ja nukukunsti näitus “Nõiduslikud unenäod”.

Lastemuuseum Miiamilla ja Peeter I maja

Lastemuuseum Miiamilla ja Peeter I maja on muuseumiööl suletud, ent 18. mai päeval rahvusvahelise muuseumipäeva puhul avatud tasuta.
NB! Lastemuuseum Miiamillasse pääseb eelregistreerimisega muuseumi lehel.

Kalamaja muuseum: MUUSEUMIÖÖ ERITUURID!

Avatud on püsiekspositsioon ja ajutised näitused “KALAMAJA TAPEEDID ja mida kõike nende alt leida võib” ning “Kopli maagiline realism”.

 

Kalamaja muuseumis toimub MUUSEUMIÖÖ ERIPROGRAMM:

18.00 Muuseumiöö erituur “Kilu on vaba”

Tallinna kilu lugu on niisama värvikas kui meie mere kalad. Tallinnas vürtsitatud kilud olid üle ilma kuulsad, tuntuimad Tallinnas tegutsenud kilusoolamise ettevõtteid olid Feodor Malahhovi, Rudolf Andersoni, Vassili Demini, Eva Behri ja J. M. Leesmanni kalatööstused, mis kõik pälvisid toiduainetevõistlustel väikeseid või suuri hõbe- ja kuldaurahasid. Tuuril käiakse läbi peamised kalatööstuste asukohad Kalamajas. Loe lähemalt ja osta pilet

19.00 Muuseumiöö erituur Kalamajast Koplisse “Kalamaja ja Kopli õhk teeb vabaks”

Kalamaja muuseumis on avatud näitus “Kopli maagiline realism” Näitus avab ühe Tallinna allasumi omapära ja erilisi tähelepanekuid nii tänasest kui ka möödunud päevist. Näituse teemade märksõnad on piirid, varielu, transformatsioon ning maagiline realism. Milline on unistatud ja unustatud Kopli? Muuseumiööl kulgetakse avastama Koplit ja ekskursioon lõpeb Kopli liinide rannas. Loe lähemalt ja osta pilet

20.00 Muuseumiöö ekskursioon Metropoli galeriisse (Vana-Kalamaja 46).

Kas teadsite, et Kalamajas, Vana-Kalamaja tänaval tegutseb Tallinna kõige väiksem galerii ja kunstnike kommuun? Muuseumiööl on teejuhiks on kunstnik Triinu Jürves. Loe lähemalt ja osta pilet

22.00 Kalamaja öötuur “Kalamaja öö on vaba

Muuseumiööl kutsume uudistama Kalamaja ööelu. Räägime lugusid Kalamaja ööst nii kõlvatul keskajal kui ka tänapäeval ning fantaseerime Kalamaja ja Tallinna ööelu tuleviku teemadel. Tuuri mööda asumi tänavaid juhivad Tallinna ööelu nõunik Natalie Mets ja Kalamaja muuseumi juhataja Kristi Paatsi. Loe lähemalt ja osta pilet

Kell 18.00-21.30 on Kalamaja muuseumi hoovis avatud kõigile vabaloomingu joonistusala, väikesed ja suured saavad end välja elada!

Kell 18.00-19.00 Kalamaja muuseumi hoovis tantsu ja mängu töötuba JÄÄB ÄRA! Vabandame!

Tule ja naudi vabadust, mille annab kultuur!