UUS RAAMAT!
“Teekond laste maailmaruumi”
aitab täiskasvanuil lapsi mõista

Lastemuuseum Miiamilla uus raamat “Teekond laste maailmaruumi. Väike tundetarkuse kogumik suurtele”  koondab väärt ekspertnõuandeid ja on kasulik lugemine igale täiskasvanule ka lastemuuseumi külastamata.

„Raamatus olevad teemad valiti välja lastemuuseumi soovitusel ning on seotud uuel püsinäitusel olevate teemaruumide ja eksponaatidega,“  kinnitab Lastemuuseum Miiamilla juhataja Jane Meresmaa Roos.

Raamatu koostaja Kadri Toomsalu avab raamatu sünni tagamaid: “Lastemuuseum soovib muuta vanemluse lihtsamaks, mängulisemaks, tuua igapäevaellu sujuvust ja aidata luua lapsega mõlemat poolt austav ning tugev suhe. Selleks kutsusime appi vanemlusnõustajad, psühholoogid, psühhoterapeudid ja koolitajad, kes raamatukaante vahel annavad hulganisti praktilisi näpunäiteid.”

Raamatu on koostanud Kadri Toomsalu, autoriteks on Anna-Liisa Tiisma, Jaanika Reinik, Jane Meresmaa-Roos, Kätlin Valge, Maili Liinev, Merit Lage, Pille Murrik, Sireli Uusmaa, Tanel Jäppinen.
Raamatu keeletoimetaja on Klaire Kolmann, kujundaja Tuuli Järmut. Lustakate ja fantaasiat virgutavate illustratsioonide autor on lastemuuseumi uue püsiekspostitiooni graafiliste lahenduste looja Gertu Kallas.

Raamatut saab osta Lastemuuseumi kassast ja edaspidi ka Tallinna Linnamuuseumi muuseumipoodidest. Avanädala hind (kuni 9. juunini) on 16 €.

 

Miiamilla raamatAUTORITEST

Merit Lage

Psühhoterapeut, coach ja superviisor, Lastekaitse Liidu programmi „Kiusamiste vabaks!“ koolitaja, Tartu Ülikooli eetikakeskuse väärtusnõustaja ja koolitaja

Maili Liinev

Eripedagoog, lugemisnõustaja, lugemisjooga leiutaja, superviisor, coach, “Lugemispesa” projektijuht

Anna-Liisa Tiisma

Psühholoog, psühhodraama rakendaja, coach, superviisor ja karjäärinõustaja

Tanel Jäppinen

Vanemlusmentor ja -nõustaja, programmi “Lapsevanem 2.0” looja ja koolitaja

Kätlin Valge

Haridus- ja Noorteameti projektijuht, Lastekaitse Liidu programmi koolitaja, lasteaiaõpetaja

Pille Murrik

Pereterapeut, Gordoni perekooli ja “Imeliste aastate” vanemlusprogrammi koolitaja

Jaanika Reinik

Lastekaitse Liidu programmi „Kiusamisest vabaks!“ koordinaator ja koolitaja, lasteaiaõpetaja

Jane Meresmaa-Roos

Lastemuuseum Miiamilla püsinäituse “Laste maailmaruumid” ja välinäituse “Roheliste näppudega lapsed” kuraator, muuseumihariduslike loovate ja metoodiliste lahenduste looja

Sireli Uusmaa

Lastemuuseum Miiamilla püsinäituse “Laste maailmaruumid” kuraator, hariduslike, metoodiliste ja loovlahenduste leiutaja, muuseumihariduse edendaja