Tallinna Linnamuuseum Pika tänava festivalil:
ajaloonäitus, töötuba, etteasted ja ekskursioonid

Pika tänava festival toob pühapäeval, 15. septembril Tallinna vanalinnas üheks päevaks kokku kohalikud elanikud ning tänaval toimetavad asutused. Pika tänava restoranid aitavad luua piknikulaua. Festivalil osaleb ka Tallinna Linnamuuseum.

Pika tänava ajaloo pop-up-näitus “Sada aastat tagasi Pikal tänaval”

Alates kell 16.00 Tallinna rahvaste muuseumis (endine Tallinna vene muuseum), Pikk 29a

Meisterdamise töötuba

Kell 12.00-14.00 Pikk 29a ees

Tallinna rahvaste muuseumi ees pika laua taga saavad lapsed teha endale ilusa postkaardi vanalinna kuulsa ja pika ajalooga tänava hoonete kujutistega. Oodatud on kõik, kellele meeldib meisterdamine ning kes soovivad luua toreda kingituse sõbrale või vanematele.

Lühinäitemäng “Mõrsja trollibussis”

Kell 14.30-14.40 Tallinna rahvaste muuseumi hoovis, Pikk 29a

Näitlejad Kristjan Arunurm ja Jane Meresmaa-Roos esitavad sketši, kus veendunud poissmehe Mustamäe korterisse marsib sisse naisterahvas, kellele mees olevat trollis abieluettepaneku teinud. Mees ise ei mäleta midagi seesugust. Kuidas siis õieti ole? Mustamäe müstika ja trollimaagia…

Lasteansambli Un Canto kontsert

Kell 15.00-15.45 Tallinna rahvaste muuseumi hoovis, Pikk 29a

Ekskursioon “Pika tänava ajaloost ja hoovidest” – TASUTA

Kell 13.00 (EST) ja 15.00 (ENG) algusega Pika jala väravatorni juurest

Ekskursioonilk pajatame Pika tänava kujunemisest ning selle rikkalikust ajaloost. Keskajal üheks tähtsaimaks tänavaks kujunenud tänav oli oluline ühendustee sadama ning ülalinna vahel. Tänava äärde on koondunud läbi sajandite tähtsate gildide, kaupmeeste ja rikaste poed ja kodud. Tänava tähtsus peatänavana püsis kuni 20. sajandi alguseni välja. Vaatleme hooneid ning kiikame sisse muidu kinnistesse hoovidesse.

Ekskursioon “Piki pikimat tänavat” – TASUTA

Kell 13.30 (RUS) algusega Pika jala väravatorni juurest

Pikk tänav, üks vanalinna kesksetest tänavatest, on rikkaliku ajalooga. Ekskursioonil rändame 1924. aastasse ja saame teada, mis toimus “kõige pikemal” tänaval sada aastat tagasi. Uurime, millest ajalehed tol ajal kirjutasid, millistes poodides linlased käisid, ja kuuleme eduka äri lugusid. Vaatame hoonet, mida 1920. aastatel kutsuti pilvelõhkujaks. Millised sündmused siin toona toimusid? Mis juhtum raputas kogu riiki 1. detsembril 1924? Kutsume sukelduma möödaniku atmosfääri ja saama teada, kuidas kuulus Pikk tänav täpselt sada aastat tagasi elas ja välja nägi.

 

Vaata Pika tänava festifali kogu kava SIIT!