24.09 Kalamaja muuseumi sünnipäev

24. septembril kell 13 esitleme Kalamaja muuseumi sünnipäevaks ilmunud raamatut „Kalamaja kogutud asjad“.

2018. aasta sügisel algatas Tallinna Linnamuuseum puitasumite lugusid uuriva ja talletava Kalamaja kogukonnamuuseumi loomise. Protsessi kaasati praegusi ja endisi kohalikke elanikke eri põlvkondadest. Raamatu kaante vahele on kokku kogutud vaid väike osa annetatud ja laenatud esemetest ja fotodest, millest igaüks räägib eri nurga alt sellest, kuidas eeslinna kitsastes oludes varem elati. Raamat annab võimaluse võrrelda, mis on asumi eluolus tänaseks muutunud.

Raamatu autor on Kalamaja muuseumi õppedisainer-kuraator Tuuli Silber.

Ka lastele on muuseumis toredaid tegemisi ja meisterdamisi kogu päeva jooksul. Muuseumi köögis pakume sünnipäeva puhul kooki ja morssi.

 

Kell 14.30 toimub Kalamaja ja laiemalt Põhja-Tallinna teemaline viktoriin, millest on oodatud osa võtma 2-5 liikmelised nais-, mees-, võist- või sõpruskonnad. Peaauhinnaks on oma peo või muu sündmuse pidamise võimalus kogukonnamuuseumis, lisaks veel väiksemaid üllatusauhindu.

Esimene Kalamaja viktoriin toimus kevadiste Kalamaja päevade ajal muuseumihoovis ning selle koostas ja viis läbi Tarvi Toome Kalamaja segakoorist. Seekord saab oma teadmisi proovile panna Kalamaja muuseumi naiskonna koostatud küsimustele vastates.

Registreeri oma võistkond viktoriinile SIIN

 

Sünnipäeva puhul on sissepääs Kalamaja muuseumisse vaid 1 euro.