Seegi menüü (1639)
Seegielanike nädalamenüü
Parandatud korraldus, mille järgi Tallinna juures asuva Püha Johannese vigaste haigete hospidali eestseisjad ja hospidali virtin tulevikus hospidalivaeste toitmise ja hädavajaliku ülalpidamise puhul peavad juhinduma.
Terve nädala söök
Iga pühapäeva keskpäevaks tuleb neile anda lihakarnist ostetud värsket loomaliha, seni kuni Rae mõisas karjatatavaid lambaid saab tapale viia.
Härja- või lambaliha peab virtin keetma koos vedela supiga, kuhu on lisatud tangu, nii et vaesed saaksid sinna sisse leiba murda.
Pühapäeva õhtul peab virtin lihasupi hospidalis üles soojendama ja vaestele välja jagama. Ja nii peab sündima terve nädala jooksul, nimelt et keskpäevaks keedetud toit õhtul üles soojendatakse. Selleks peab virtin keskpäevaks nii palju keetma, et vaesed saaksid ka õhtul kõhu täis.
Esmaspäeval peab virtin neile silguleent või sousti keetma.
Teisipäeval kapsakeedust, enne seda kaks heeringat või igaühele mark silku.
Kolmapäeval odratange piimaga ja igale isikule seitse paari või mõned väikesed heeringad.
Neljapäeval herned soolalihaga.
Reedel nagu esmaspäevalgi sousti ja vastavalt võimalusele värsket lesta või silku.
Laupäeval putru hapupiimaga ja selle juurde värsket või soolasilku.
Seda peab iga isiku kohta päevas olema nii palju arvestatud, et nad sellest kõhu täis saaksid, nimelt pühapäeval igaühele 4 naela liha ja peale selle nii palju leiba, kapsast, leent, herneid, sousti ja muud taolist, kui nad võivad tahta.
Leiba peab virtin iga kaheksa päeva järel nõutama uue seegi hoovimeistrilt ja andma seda igale hospidalis elavale isikule nii palju, kui saavad vaesed uues seegis.
Hospidalielanikud peavad nautima oma saiakesi nagu seni, iseäranis pidupäeval.