Detsember 2023 Tallinna Linnamuuseumis

 

2. detsember

UUS! Itaaliakeelne ekskursioon Tallinna linnaelumuuseumis. Visita guidata in italiano al Museo della vita cittadina di Tallinn.
Info ja piletid

 

2. detsember

Venekeelne ekskursioon koos degusteerimisega Peeter I majas: „Lõunapaus Peetri moodi“.
Tutvustatakse 18. sajandi toidukultuuri, etiketireegleid, lauakatmispõhimõtteid ja traditsioonilisi roogasid. Maitsta saab keisri lemmikut eesti köögis. Info ja piletid


3. detsember

Tallinna tasuta muuseumipühapäev Tallinna Linnamuuseumi filiaalides.
Info ja registreerimine

 

3. detsember

JÕULUKAVA ALGUS: 1. advent. Kalamaja muuseumi õuel avaneb taas jõulusõim.
Vaata siit, mis toimub jõulukuul muuseumi filiaalides vanalinnas, Kalamajas ja Kadriorus.

 

3. detsember

Raamatute jõululaat Tallinna vene muuseumis. Kirjastused pakuvad ja tutvustavad eesti autorite raamatute tõlkeid vene keelde. Loe lähemalt. Sissepääs Tallinna tasuta muuseumipühapäeval tasuta, aga registreerimisega.

 

5. detsember

Näituse “Kõlvatu Tallinn“ publikuprogrammi loeng: “Millised naised olid avalikud? Avalikest naistest ja avalikest majadest 20. saj alguses”. Näituse projektijuht Made Isak räägib avalike naiste elust ja tollastest regulatsioonidest. Info ja piletid, sissepääs muuseumipileti ja Muuseumikaardiga.

 

7. detsember

Kalamaja väiketööstuse ajaloost räägib Kalamaja muuseumis Jaak Juske.
Info ja piletid, sissepääs muuseumipileti ja Muuseumikaardiga.


9. detsember

UUS ASUKOHT, ROHKEM OSALEJAID:
Eesti muuseumipoodide ühine jõuluturg Kultuurikatlas.
Tallinna Linnamuuseumi korraldatav muuseumipoodide ühine jõuluturg kaasab tänavu uues asukohas rohkem osalejaid ja lisab võimalusi leida oma lähedastele erilisi ja väärtuslikke kingitusi. Sissepääs tasuta. Loe lähemal


9. detsember

“Kalamaja väikesed jõulud” Kalamaja muuseumis
Traditsiooniline kogukonnaüritus toob kokku pühademeeleolu looma ning jagama. Loe lähemalt. Osavõtt on tasuta, muuseumisse sissepääs muuseumipileti ja Muuseumikaardiga.

 

9. detsember

Jalutuskäik mööda vanalinna legendaarseid kohvikuid
Kiek in de Köki kindlustustemuuseum kutsub Raekoja platsist algavale kohvikuhõngulisele ja jõulumeelsele jalutuskäigule vanalinnas. Info ja piletid.


10. detsember

Tallinna linnaleumuuseumi elamustund “Jõulud kaupmehemajas” peredele. Kuidas kunagises kaupmeheelamus keskajal jõule peeti, milliseid toite söödi, missugused olid kingitused, jõulumaiused ja meelelahutus? Osalejad saavad meisterdada jõululõhnase kuuseehte. Loe lähemalt, sissepääs muuseumipileti ja Muuseumikaardiga.


10. detsember

Tallinna linnaelumuuseumi venekeelne jõuluekskursioon peredele vanalinnas „Jõulud keskaegses Tallinnas“. Millised kombed ja uskumused seostusid vanarahval jõuludega? Tallinn oli multikultuurne merelinn, kus elas paljudest Hansa regioonidest inimesi  koos oma jõuluaegsete uskumustega. Tule ja saa teada, kes kõik Tallinna pimedatel tänavatel ringi liikusid. Info ja piletid


12. detsember

Venekeelne jõulu-sEkskursioon näituse “Kõlvatu Tallinn” publikuprogrammis. Ekskursioonid laiendavad näituse “Kõlvatu Tallinn” teemasid ning jutustavad konkreetsete paikadega seotud lugusid. Info ja piletid


12.
detsember

Tallinna vene muuseumi venekeelne ekskursioon “Uus aasta uuel viisil. Peeter I ja Reval”. Räägitakse, kus hakati uusaastat tähistama peamise pühana, millised uusaastatraditsioonid kutsus ellu tsaar Peeter I ning kuidas on seotud Reval ja uusaasta. Info ja piletid.

 

13. detsember

Salongiõhtu Nottbeckide juures: ajakirjanik Aleksei Šiškin räägib venekeelsel kohtumisel Tallinna vene muuseumis  juugendstiilist Soome arhitektuuris”. Jutuks tuleb ka Soome rahvusromantism ja selle mõju Eestile. Info ja piletid.

 

13. detsember

ARHEOSÜGISE LÕPULOENG: Arheoloogiasügis Kalamaja muuseumis. Viimases loengus räägib Erki Russow Kalamaja prügilast keskaegse tekstiilikaubanduse infoallikana. Loe lähemalt, osavõtt muuseumipileti ja Muuseumikaardiga.

 

15. detsember

Jõulukaartide meisterdamise töötuba Tallinna vene muuseumis eesti ja vene keeles.
Osavõtt muuseumipileti ja Muuseumikaardiga.

 

15. detsember

Ekskursioon “Tallinna vanim muuseum” Peeter I majas. Info leiab ka muuseumi koduleheltOsalemine muuseumipileti ja Muuseumikaardiga

 

16. detsember

MUUSEUMIKONTSERT: Tšello- ja vokaalkontsert Fotomuuseumi püsiekspositsiooni saalis
Eesti ainus “tšellariton” Marten Meibaum on multi-instrumentalist, kirikumuusik ja improvisaator, kelle erilisteks pärliteks on kontserdid “üks mees, kolm instrumenti”, kus ta ühendab oreli, tšellomängu ja baritonhääle. Info ja piletid


16. detsember

Jõulumeeleolus jalutuskäik mööda vanalinna legendaarseid kohvikuid. Kiek in de Köki kindlustustemuuseum kutsub Raekoja platsist algavale kohvikuhõngulisele ja jõulumeelsele jalutuskäigule vanalinnas. Info ja piletid.


17. detsember
Perepäev “Jõulud kaupmehemajas” Tallinna linnaelumuuseumis. Pühade eel kuuleb, kuidas kunagises kaupmeheelamus keskajal jõule peeti, milliseid toite söödi, missugused olid kingitused, jõulumaiused ja meelelahutus. Osalejad saavad meisterdada jõululõhnase kuuseehte. Osalemine muuseumipileti ja Muuseumikaardiga.


19. detsember

Jõulu-sEkskursioon näituse “Kõlvatu Tallinn” publikuprogrammis. Ekskursioonid laiendavad näituse “Kõlvatu Tallinn” teemasid ning jutustavad konkreetsete paikadega seotud lugusid. Juhatab näituseprojekti juht Made Isak. Info ja piletid.


19. detsember

Venekeelne ekskursioon “Jõulukingitusi otsides” vanalinnas ja muuseumis. Kuidas nägi kingituste otsimine välja eelmise sajandi alguses? Kust ostsid linlased pühadelauale süüa ja kust kingitusi? Ekskursioon algab Uue turu lähedalt ja lõpeb Tallinna vene muuseumis, kus kõiki külalisi ootab väike üllatus. Info ja piletid.


21. detsember

Jõuluekskursioonid „Jõulud keskaegses Tallinnas“ peredele vanalinnas algusega Tallinna linnaelumuuseumist eesti ja vene keeles. Millised kombed ja uskumused seostusid vanarahval jõuludega? Tallinn oli multikultuurne merelinn, kus elas paljudest Hansa regioonidest inimesi  koos oma jõuluaegsete uskumustega. Tule ja saa teada, kes kõik Tallinna pimedatel tänavatel ringi liikusid. Info ja piletid.


28. detsember

Venekeelne lastehommik “Uusaasta lõvijaht” vanalinnas, ekskursiooni algus Tallinna vene muuseumist. Info ja piletid

 

30. detsember

Jõulumeeleolus jalutuskäigud mööda vanalinna legendaarseid kohvikuid. Kiek in de Köki kindlustustemuuseum kutsub Raekoja platsist algavale kohvikuhõngulisele ja jõulumeelsele jalutuskäigule vanalinnas. Toimb nii eesti kui ka vene keeles. Info ja piletid.