16. veebruaril
KALAMAJA MAITSED:
SÕBRAKUU ERI

2022. aasta kevadel alanud üritustesarjas „Kalamaja maitsed“ valmistavad huvilised praeguste ja kunagiste kohalike elanike juhendamisel Kalamaja muuseumiköögis aegumatute retseptide järgi maitsvaid roogi. Samuti lastakse oma kätetööl üheskoos hea maitsta, lisaks saab kaasa kõikide valmistatud toitude retseptid.

Järgmine üritus toimub 16. veebruaril kell 18.00.
Sõbrakuul teeme koos Merike Ojamaaga tema vanaema Bertha Marie Tasuri (1904-1971) retsepti järgi krõbedaid roosasid piparmündipräänikuid-küpsiseid. Soolaseks valmistame Merikese ema Pilvi retseptivaramust pärinevat kiirpärmitaignast porgandi-plaadipirukat. Merike elas lapsena 8 aastat Kalamaja ja Kopli piiril – tema kodu oli Kalinini ja Volta nurgal. Lasteaeda asendas Merikese jaoks 7. majavalitsuse lastering, kus ta käis päris mitu aastat; esimene kool oli Vabriku tänavas. Selle kooli on lõpetanud ka Merikese ema ja praegu õpib samas koolis tema tütretütar. Merike on töötanud eesti keele ja kirjanduse õpetajana ning juhtinud pikalt Võru Täiskasvanute Gümnaasiumi. Lapsepõlve maitsed Kalamajast on saatnud teda kogu elu.

Ürituse pilet on 9/7 € ja kestus umbes 2 tundi. Üritusel on kohtade arv piiratud, osta pilet FIENTAST. ÜRITUS ON VÄLJA MÜÜDUD!

Tule kokkama!

 

Samas sarjas veel tulemas:

23.03 kell 18

Teatrikuu üllatus!

13.04 kell 18

Milline maitsev roog seekord kokkamisele tuleb, selgub peagi!