Kokandusürituste sari “Kalamaja maitsed” jätkub koos hobikokk Mardiga

„Kalamaja maitsed“ on Kalamaja muuseumiköögis toimuvad kohtumised, kus huvilised valmistavad Kalamaja praeguste ja kunagiste elanike juhendamisel aegumatute retseptide järgi maitsvaid roogi. Oma kätetööl lastakse üheskoos hea maitsta, lisaks saab kaasa kõikide valminud toitude retseptid.

Oktoobris juhendab Kalamaja maitsete sarja Mart, kes kirjutab enda kohta nii: Mina olen Mart, olen Põhja-Tallinnas elanud pool oma elust – Pelgulinnas, Kalamajas ja nüüd Hundipeal(Karjamaal) kokanduse vastu olen huvi tundnud juba noorest peast. Lemmik köök on Aasia ja Itaalia. Meeldib nii küpsetada, kui kokata.

Sel korral valmistame kõik koos mozzarella salati, risoto ja laavakoogi ja kuulame Mardi põnevaid lugusid kokkamisest ja Mardi põnevatest elust.

 

Kokandusõhtu toimub 12. oktoober kell 18.00-20.00 Kalamaja muuseumis

Piletid (9€)  FIENTAST; tulevad müügile 25.09.

 

 

 

Hooaeg sügis 2022-kevad 2023 oli väga meeleolukas ja suur tänu kõikidele juhendajatele ja osalejatele!

Oktoobris tegime õunatoite koos Maru Metspaluga, novembris valmistasime ajatut külmlauda põliste Kalamaja prouade Anneliis Tõldsepa ja Aita Rauaga, detsembris küpsetasime Jelena Rootamm-Valteriga piparkooke, jaanuaris tuli Pelgulinnast külla Daniel Teichmann, kellega koos valmisid maitsvad õllega kergitatud leivad, sõbrakuul küpsetasime Merike Ojamaaga roosasid piparmündipräänikuid, teatrikuul sai Teoteatri Kristiine Truuga kõht kolme erinevat suppi täis, aprillis tegime Salme Teatri eestvedaja Kristjan Arunurmega muuhulgas juustust ürdi-vürtsiputru ja mune Birminghami moodi ning mais käisid Mehhiko vanaemade tarkusi jagamas Kalamaja mehhiklased Secret Mexican Society’st.