Välinäitus “KALAMAJA LASTE KASTMES”

Kunstnik Kärt Hennoste pani Kalamaja muuseumile 2019. aasta kevadel saadetud laste piltidest ja kirjatöödest kokku värvikad kollaažid, mis koos vineerist pea ja sabaga moodustavad kokku ühe hiiglasliku kala.

Elukas rõõmustas möödakäijaid Balti jaama tunnelis 2019 aasta oktoobrikuust kuni märtsi alguseni, kevade saabudes aga ujus turule päevavalguse kätte. Alates 2020 aasta 10. märtsist oli näitus Balti jaama turu Õhtuväljaku poolsel küljel.

Suur tänu sõbralikule Balti jaama turu rahvale, kes kala oma õuele lubasid ja üles riputasid!

   

Näitus Balti jaama tunnelis 16.10.2019-2.03.2020

Muuseumi loomisprotsessi on algusest peale kaasatud erinevas vanuses kohalikke, endisi ja praegusi elanikke ja muul moel Kalamajaga seotud inimesi. 2019. aasta algul kutsuti ka kõiki Põhja-Tallinnas elavaid või seal koolis ja huvikoolis käivaid lapsi oma kandi teemadel muuseumile kaastöid saatma.
Kokku jõudis muuseumisse üle 160 pildi-kavandi-maketi ja 54 kirjatükki. Tänutäheks korraldas muuseum igale osalenud klassile või rühmale mängulise lastetuuri mööda Kalamaja tänavaid. Samuti esitleti laste loomingut mitmel erineval moel 2020. aastal avatavas Kalamaja kogukonnamuuseumis.

Muuseumisse jõudnud töödest kujundas kunstnik Kärt Hennoste värvikad kollaažid, mis koos suure vineerist pea ja sabaga moodustavad suunaga Kalamaja poole viitava suure kala.

Suur kala jäi tunnelisse möödakäijaid rõõmustama kuni 2020. 2. märtsini.

Kõiki muuseumisse saadetud originaaltöid saab näha näitusel Kalamaja raamatukogus Kotzebue 9 kuni 29. veebruarini 2020. a.

Näituse idee ja koostaja: Tuuli Silber
Kujundaja: Kärt Hennoste
Teostus: Andres Lall, Jaan Märss

Täname:
Kõiki osalenud lapsi ja õpetajaid:
Lasteaed Kelluke õpetaja Maris Laaneväli ja Lotte rühm; Kalamaja lasteaed; kunstistuudio Marukaru ja Agnes Liiv; Pelgulinna Rahvamaja kunstiring ja õp. Terje Mudist; Gustav Adolfi Gümnaasiumist:  õp.  Liisa Pähk ja 1.a kl, 1.r kl, 1.ö, 6a kl, õp. Kadri Pajo ja 2.a kl, õp. Anu Peri ja 3.a kl, õp. Sirlet Viilas ja 3.b kl, õp. Kirsika Rahuelu ja 4. b kl;  Kalamaja Põhikoolist: õpetaja Ingrid Kaups ja 2. c klass, õpetaja Kevin Pruus ja 5. a kl, 5. b kl, 9. a kl; TKG 10 AD; perekonnad Einaste, Kaju, Tort.

Suur tänu meeldiva koostöö eest!
Kalamaja Raamatukogu, Tallinna Kesklinna Valitsus, RealWay OÜ, Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalamet, Marge Väljari, Tiia Mets.

 
Näitus jalakäijate tunnelis                             Kellukese lasteaia lapsed ja õpetaja Maris Laaneväli

 

Näitus Kalamaja raamatukogus                   Kalamaja Põhikooli 3.c klassi lapsed näitust vaatamas