Ekskursioonid ja mängulised retked viivad avastama vanalinna salaaedasid

Mängulised retked pisematele ja ekskursioonid suurematele viivad tutvuma vanalinna salaaedadega. 

Tallinna vanalinnas ringi jalutades jääb esmapilgul mulje kivisest linnast, ent siin on alati leidunud aiapidamiseks sobivaid maalapikesi ning varju pakkuvate puude rohelust. Linlaste aiad ja põllud asusid keskajal väljaspool linnamüüri, aianduskruntide vöönd on täheldatav ka mitme linnaplaani peal. Keskajal olid tuntud mitmekesiselt kujundatud linnasisesed aiad, kus lisaks puudele oli oma osa ka ilutaimedel.  

Tallinna linnamuuseumi salaaedade ekskursioon kutsub nii suuri kui väikeseid vaatama vanalinna tuttavaid kohti uue pilguga. Aja jooksul on vanalinna aiad ja puud suuresti kadunud ning allesjäänutest on saanud omamoodi salajased, linnakärast eemalolemist pakkuvad pelgupaigad. Religioosse lisamõõtmega suletud aed hortus conclusus oli keskaja olemusele väga omane. Seal arvati olevat pelgupaik maiste murede eest, omamoodi rahusadam, mis vanalinna salaaedades ennast nüüdki avab. 

Nooremale vanuserühmale mõeldud salaaedade retke üheks eesmärgiks on tekitada huvi taimede ning nende kasvatamise vastu. Pakkuda arusaamist loodusest üldisemalt. Lastele tutvustatakse salaaedade retke raames maitsetaimi, mida keskajal Tallinnas kasvatati. Retke raames saadakse mängu ja loovülesannete kaudu tuttavaks Maa põhielementidega. 

Retked pisematele ettetellimisel! 

 

EKSKURSIOONID EESTI KEELES, juhatab Karoli Loo

23.09 kell 13.00 OSTA PILET

21.10 kell 14.00 OSTA PILET

EKSKURSIOONID VENE KEELES, juhatab Natalja Gritsõk

23.09 kell 14.00 OSTA PILET

21.10 kell 14.00 OSTA PILET