Fotomuuseumis Kaisa Männiku näitus “#NewYorkNewYork” 13.02-30.04.2018

Kaisa Männik on fotograafiaga tegelenud üle kümne aasta. Armastus pildistamise vastu sai alguse reisimisest ning ta on eelkõige keskendunud linnamaastike avastamisele.
Näitus on mõjutatud ühelt poolt klassikalisest mustvalgest tänavafotograafiast ning teiselt poolt sotsiaalmeediast – pildiallkirjade asemel on valik teemaviiteid (hashtage). Fotosid ja teemaviiteid omavahel kombineerides saab jutustada erinevaid lugusid. Kaisa salvestatud linnahääled ja Marco Völker’i komponeeritud klaverimuusika moodustavad näitusele helitausta.
Autor lisab, et „#NewYorkNewYork“ on väike jalutuskäik suures linnas. Piltidel ei ole kuulsad vaatamisväärsused ja kõrghooned, vaid hetked, mis võivad kiirustades kergesti märkamata jääda. Argised toimetused ja detailid linnaruumis loovad igale kohale ainuomase atmosfääri ning on autori jaoks kohati põnevamadki, kui turistide lemmikpaigad.
Alates 2016. aastast on Kaisa Nõmme Noortemaja fotoklubi liige ja teinud seal lähemat tutvust analoogfotograafiaga. Selle tulemusena on valminud ka siinse näituse kolmteist hõbeželatiinfotot, mis on pildistatud aastatel 2016-2017 New Yorgis ning autori poolt käsitsi ilmutatud.
#ameerikaunistus #elunagufilmis #eluonkunst #kiirustajaoota #kohvikohvikohvi
#libauudised #linnamaastik #lootus #manäensind #millestunistusedontehtud
#muinaslugudemustrid #mõttemaailm #neoontuled #niivõinaa #newyorknewyork
#põgenemiskunstnik #romantika #salakohting #suuremkuielu #tagurpidi #tänavakunst #uitaja #varjudemäng #õhtusesõhus #öösaabub #üksindus