Tallinna Linnamuuseumi väljaanded kuni 27. detsembrini Linnamuuseumis Vene 17 soodushinnaga

Mitu suurepäraselt jõulukingituseks sobivat raamatut on kuni aasta lõpuni müügil Linnamuuseumi kaupmehemajas soodushinnaga. Samast on võimalik osta kingituseks muuseumi aastapileteid nii ühele kui tervele perele.


KESKAEGSEST KAUPMEHEMAJAST MUUSEUMIKS. TALLINNA LINNAMUUSEUM 80
 34 €
Tallinna Linnamuuseumi juubeliraamat „Keskaegsest kaupmehemajast muuseumiks. Tallinna Linnamuuseum 80“.
Valitud 2017. aasta 25 kaunima raamatu sekka

Muuseumile ja tema kogudele ning neile juba 50 aastat koduks olnud Vene tn 17 keskaegsele kaupmehemajale, selle ehitusloole ja elanikele pühendatud raamat koondab 25 autori valdavalt seni avaldamata käsitlusi. Koostaja: Pia Ehasalu
Kujundaja: Angelika Schneider. 430 lk.
Loe lähemalt

 

PILDILE PÜÜTUD
25 €

“Pildile püütud. Sündmusfotod 1856–1990 Tallinna Linnamuuseumi Fotomuuseumi kogust.” Raamat Tallinna Linnamuuseumi Varamu sarjast sisaldab valikut 274 ajaloolisest fotost, mis kajastavad tallinlaste elu ja tänavapilti mõjutanud sündmusi.
Albumist leiab ülesvõtteid raudteeühenduse algusaegadest Revali ja Peterburi vahel, Peeter I mälestusmärgi avamisest 1910 ning mahavõtmisest 1922 Heinaturul ehk Vabaduse väljakul. Jäädvustusi on Eesti Vabariigi 1930. aastate plahvatuslikust ehitustegevusest, Teisest maailmasõjast ja selle hävitustööst,1980. aasta olümpiapalavikust ja taas sinimustvalge trikoloori ilmumisest Tallinnas. Sündmusfotosid saadavad lühikesed tutvustavad tekstid paralleelselt eesti ja inglise keeles.
Loe lähemalt


EESTI RAHVA RÕIVAD
17 €

Eesti rahva rõivad

Tallinna Linnamuuseumi ja kirjastuse Tänapäev koostöös valminud kinkeraamat 170 etnograafilise fotoga. Seitse enne 1940. aastat tegutsenud nimekat autorit on jäädvustanud Eesti inimesi.
Ühiste kaante vahel on Teise maailmasõja eelse Eesti nimekate fotograafide teosed, mis on sündinud soovist jäädvustada oma inimeste ja maa pärandkultuuri. Kõik piltnikud on olnud väga palju rohkem kui dokumenteerijad, olles pühendunud eesti rahvuskultuurile. Charles Borchardt, Reinhold Sachker, Otto Eduard Buhgan, Heinrich Tiidermann, Carl Oswald Bulla, Georg-Johannes Parikas, Peeter Parikas ja Carl Sarap on pildistanud meid, eestlasi, nii kunstilise väljakutsena kui ehk ka vastutustundest oma aja inimeste ja järgnevate põlvkondade ees.
Koostanud Anneli Jalava, kujundanud Andres Tali, toimetanud Mari Karlson.
Loe lähemalt

 

TALLINNA LINNAMUUSEUMI TOIMETISED
11 €

Tallinna Linnamuuseumi toimetised_2019Alates 2019. aastast ilmub Tallinna Linnamuuseumi artiklite kogumik uue nime, näo ja sisuga.
Toimetiste esinumber on temaatiliselt mitmekesine ja sisaldab kaheksat mahukat artiklit üsna erinevatelt aladelt, alates arheoloogiast kuni Peeter I maja ajalooni. Võrreldes teiste Tallinna ajalugu käsitlevate artiklikogumikega on märkimisväärne artiklite läbivas värvitrükis illustratiivne materjal, mis võimaldab käsitleda paremini kunstiajaloo teemasid. Kogumik on huvipakkuv nii ajaloolastele kui ka laiemale Tallinna ajaloost huvitatud lugejaskonnale.
Koostaja ja toimetaja: Pia Ehasalu, kujundus ja küljendus Anne Järvpõld.
Loe lähemalt


TALLINNA VÄIKETÖÖKODADE KRISTALL 1935–1940
10 €

Tallinna väiketöökodade kristall 1935-1940Väljaanne tutvustab tallinnas 1930. aastate II poolel tegutsenud vähetuntud kristallilihvimise töökodasid. Üheaegselt Johannes Lorupi klaasivabrikuga tegutses Tallinnas terve rida kristallilihvimise väiketöökodasid, kus kaunistati enamasti välismaalt sisse toodud kristallitoorikuid välismaiste mustrite eeskujul. Mõnes töökojas tegutses lühiajaliselt ka oma kavandajaid, kes püüdsid võõraste kaunistuste vahele põimida eestipäraseid motiive. Nendest ettevõtetest kasvas välja Eesti oma lihvijate kaader. Mitmed lihvimistöökodades väljaõppinud oskustöölised – kristallilihvimise spetsialistid  ja ka kunstnik-kavandaja Agnes Ney siirdusid eri aegadel Johannes Lorupi klaasivabrikusse, andes oma panuse ka selle ettevõtte heasse käekäiku.
Eesti ja inglise keeles. Autor Urve Mankin, kujundaja Anne Järvpõld, fotograaf Jaan Künnap.


Rohkem muuseumi väljaandeid leiad
SIIT